למה ה' אינו שומע לתפילתי?

חדשות כיפה הרב חיים נבון 24/06/08 14:56 כא בסיון התשסח

שאלה

בס"ד.

שלום כבוד הרב.

קודם כל:תודה רבה על הרצון לעזור.

קראתי לאחרונה בספר שנקרא "בגן האמונה"-

מדריך מעשי לחיים.של הרב שלום ארוש.

בספר קראתי(בעיניין תפילה) ש"גם הנברא הקטן והגרוע ביותר-הבורא שומע אותו,ורואה אותו,ומשגיח עליו ורוצה בטובתו ומוכן תמיד לעזור לו.ותכף שהנברא פונה אליו באמונה,במטרה להכיר אותו ולדעת אותו יתברך,במילים שלו בפשטות גמורה.יכול הוא לפעול בבקשתו כל דבר,ולהביא למילוי כל חסרון שיהיה"..(עמוד מט,באמצע).

כבוד הרב,יש לי שאלה על הקטע הזה:

בקטע (לפי הבנתי) כתוב שכאשר מתפללים,זה יכול למלא כל חסרון שיש.

לי לצערי יש קושי מאוד גדול שמאוד מפריע לי בעבודת ה".

ההורים שלי לצערי מתפרנסים ממש בקושי.

אנחנו בלי עין הרע 9 ילדים.

וההורים שלי ממז מרוויחים "גרושים".

אבא שלי מנסה להוסיף עבודות קטנות כדי להכניס יותר,אבל זה ממש ל-א עוזר.

זה נראה כאילו הקב"ה גזר עלינו קשיי פרנסה ואין מה לעשות.

אני,ברוך ה",לומדת באולפנה ואני בחורה מאוד מאוד "רוחנית".

זאת אומרת שאני באמת מאמינה ברוך ה" ,בה" יתברך.אוהבת אותו,ומשתדל לקיים את מצוותיו.

אני ברוך ה" מאוד מאוד מתחברת לקטע של "תפילה".אני כל הזמן מרגישה רצון גדול מאוד (שהולך וגובר עם הזמן)-כל הזמן להתפלל ולהודות לה".ממש רצון ל"שיוויתי ה" לנגדי תמיד"-רצון כל הזמן "לחיות את ה".

-וזה ברוך ה" גורם לי כמעט כל יום להתפלל שחרית ומנחה.ולהגיד תהילים.וללמוד מוסר.

ואני ממש מרגישה שזה עושה לי הכי טוב בעולם מבחינה רוחנית.וממלא לי את הנפש,ונותן לנשמה מזון.

הבעיה היא:שהמצב לא משתפר.זאת אומרת שאני מתפללת על דברים מלא מלא זמן.(6 שנים ויותר..)

ודברים פשוט "לא זזים" .

אני מרגישה שהעיניין שאין לנו פרנסה.ואני מתפללת על זה שנים על גבי שנים-

אני מרגישה שזה פשוט חוסם אותי מלהתקרב לקב"ה.

אני אוהבת את ה" ומאמינה בו.ומשתדלת לשמוח במה שהוא נתן לי,ולא להסתכל על כל החברות שלהם ברוך ה" (ואני אומרת את זה בכאב גדול)

לא חסר כלום.(מבחינת פרנסה).

אני יודעת שה" נותן לכל אחד מה שמגיע לו.

אבל אני יודעת שלכל אדם יש בידיים את הכוח של תפילה -שיכול להפוך עולמות ולשנות גזרות.

אני כל כך כל כך משתדלת לעבוד את ה" ולקיים את מצוותיו.

ולהתפלל יום יום בדבקות,בהשתדלות ובאהבה לה" יתברך.

ואני מרגישה שהוא פשוט ל-א מקשיב לי.(וזה לא רק בע

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וטוב.
דבריך מרגשים מאוד ונוגעים ללב. יהי רצון שתמשיכי לעלות במעלות עבודת ה´ התמימה והישרה.
הקב"ה מאזין לכל תפילותינו. אך לא תמיד הוא מסכים לבקשותינו, מסיבותיו שלו. וברור לנו שלה´ יש סיבות טובות לכל דבר שהוא עושה.
כאשר נחשון וקסמן הי"ד נחטף בידי מחבלים, כל עם ישראל התפלל לשלומו. בסופו של דבר הוא נהרג. שאלו את אביו: האם הקב"ה לא הקשיב לתפילות? הוא ענה: אבא יכול לפעמים לומר "לא". כלומר: הקב"ה שמע את תפילתנו, אך הפעם הזאת לא קיבל את בקשתנו.
צריך להמשיך להתפלל, גם כדי שיום אחד ה´ אולי יסכים לבקשתנו, ובעיקר - בגלל שעצם התפילה עצמה היא מעלה קדושה בעבודת ה´.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן