למה היסורים האלה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/12/02 20:37 ז בטבת התשסג

שאלה

שלום,

יש לי חברה שיש לה שאלה שנורא מציקה לה והיא העלתה אותה בפני;

איך אדם שחי בעולם הזה ועושה את המאמצים להיות אדם טוב, ועושה הכל (משתדל) כמו שהבורא רוצה שבני אדם יהיו יכול לקבל יסורים כ"כ גדולים?

אני מבינה שלפעמים אבא יכול להעניש והוא צריך להעניש, אבל יש דברים שהם כ"כ גדולים ואדם מקבל כ"כ הרבה יסוריים, הרי אבא (בשר ודם) שאוהב את הבן שלו הוא נותן לו עונש, אבל הוא לא נותן לו כמה עונשים שיכבידו עליו, הוא נותן לו עונש כדי שהוא ילמד להבא, ילמד לקח, וזה נורא נראה לי מוזר, כי אני יודעת שהקב"ה אוהב אותנו, ושהוא רחום וחנון, אבל קשה לי לענות לה, כי זה לא עונש אחד זה כמה דברים גדולים ( באמת גדולים) שקרו.

בתודה מראש...

שירה. (שם בדוי)

(אם הרב בבקשה יוכל לכתוב את התשובה המילים פשוטות, כי היא לא קוראת כ"כ טוב עברית. תודה).

תשובה

בס"ד

"נער הייתי וגם זקנתי ולא ראיתי צדיק נעזב".

אי אפשר לנו לדעת אם אדם מקבל יסורים בגלל ההווה שלו או בגלל העבר שלו או בגלל העתיד שלו. כל אחת מאפשרויות היא עולם ומלואו שצריך להעמיק בה הרבה.

גם כשאומרים שזה בגלל "גילגולים קודמים" הכוונה שזו בעיה שנמצאת בו היום בגלל ה"גילגולים קודמים".

זה יכול להיות גם רע שאדם הביא על עצמו או שאחרים הביאו עליו כשהוא נתן להם פתח ואפשרות.

בכל מקרה לפעמים יש דרך לצאת מזה. ולפעמים לא. בכל מקרה אם אדם מקבל אותם בשמחה - זה מועיל לו ומועיל לעולם.

ועוד דעי לך שאת לא יכולה לומר לה "זה בגלל עוונותיך" אפילו אם זה נכון. שכל האומר כך עובר על "לא תונו איש את עמיתו" שזה איסור דאורייתא כמו שעשו חבריו של איוב.

ויהי רצון שלא נבוא לידי נסיון ולא לידי בזיון.
וישכפר לנו הקב"ה על עוונותינו אבל לא על ידי יסורים וחולאים רעים. רק על ידי משיכה בחבלי אהבה.