למה אלוקים ברא את העולם??

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/10/02 12:37 ב בחשון התשסג

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב.

אני כבר הרבה זמן מתחבטת ביני לבין עצמי אם לכתוב. ובסופו של דבר, החלטתי.

אולי זה ישמע כופר אבל אני לא כזאת.

מדוע ה' ברא את העולם???

למה הוא היה צריך את זה??

בבקשה שכבוד הרב לא יגיד לי, כדי להראות את טובו בעולם, כמו הרבה מדריכים. הרי הוא לא צריך את זה!! הקב"ה הוא לא צריך כלום!!

אין בילתו!!!

אז למה בראנו???

אני יודעת שהתשובה תהיה ארוכה ולכן כבוד הרב יכול להפנות אותי גם לספרים.

בתקווה לאהבת ישראל שלימה וגאולה קרובה.

אני

תשובה

בס"ד

"מִבְּשָׂרִי אֶחֱזֶה אֱלוֹהַּ".

למה תתחתני?
למה תלדי ילדים?
למה תשקיעי בהם?
למה תשמחי בהם?

זה לא קל!!
בעצב תלדי בנים!!
צער גידול בנים!!
(מאחל כמה שפחות צער)

תסבירי בבקשה למישהו באופן הגיוני למה עליו ללדת ילדים?
מה זה נותן לו?

הרבה שמחה?
נכון !!
אבל אמר לי פעם חבר: ילדים מביאים הרבה "רוח הקודש" - אבל הילדים הם אלו שלוקחים אותו חזרה.

השמחה שהם מביאים נובעת מהנתינה ומהחסד ומהאהבה שאת מקרינה אליהם, והם קצת קצת קצת מחזירים אליך.

ובכן למה?
זו לא שאלה כל כך גדולה שמישהו מתעמק לתת עליה תשובה. אם אנשים יחשבו על כך - הם לא יעשו את זה. כלל ידוע בעולם שככל שאנשים יותר משכילים - יש להם פחות ופחות ילדים. אוכלים מעץ הדעת במקום מעץ החיים.

יענו לך צורך קיומי של העולם, לא של הפרט. אם את רוצה להיות מחוברת להווית העולם. לא להיות מנותקנת ונפרדת - את צריכה ילדים.

זה נכון!!
רצון הלידה נובע מכללי המציאות הגדולה של העולם.
בלי הדחף הזה - לא יהיה קיום לעולם.

כמובן שזה נכון!! אע"פ שזה מבט חלקי שבחלקי.

*

התורה מלמדת אותנו להכיר באלוקות בחינה של "אבא". והמקובלים הסבירו שהכוונה ל"צלם אלוקים" שלם שהוא מציאות של "זכר ונקבה" כמו שנברא האדם בצלם. "אבא ואמא" - מציאות של קודם החלוקה. בשלבי החלוקה, בנפרד. ושוב ביחד).

כמו שאת מבינה למה אבא שלך הביא אותך לעולם. למה אמא שלך השקיעה בך כל כך הרבה, כמו שאת מבינה את זה בשכל.
כמו שאת מרגישה.
כמו שאת משיגה בדמיון.
כמו שאת חשה את הרצון.
כמו שאת יודעת שזה חלק ממהלך כללי.
כמו שאת חווה את התחושה שזה חלק מכוחות החיים הפועמים בעולם בעוצמה רבה.

כך אנחנו צריכים לחוות את התשובה לשאלה שלך.

אפשר להפנות אותך לספרים. אבל אני מבין שאת לא צריכה אותי בתור "ספרן". אם תתאמצי קצת - תוכלי למצוא על כך תשובות שכליות באתר הזה במדור "אמונה".

ניסיתי לענות לך בתשובה הזו מכיון אחר. כיוון שתוכלי להתחבר אליו בקלות כי הוא באמת קרוב ממש אליך. "מִבְּשָׂרִי אֶחֱזֶה אֱלוֹהַּ".

זה כיוון שלא סותר את התשובות השכליות. תשובות שבאות רק להשלים את התשובה הזו.

סוף סוף אחרי שתקראי את כל הספרים ואת כל התשובות באתר זה ובאחרים את תשבי בינך לבין עצמך להתבונן בכל מה שקראת בספר זה ובאחרים. בכל מה ששמעת, בכל מה שהשגת. ותנסי להרכיב מכל זה תמונה שלמה, תמונה רב ממדית.

מה תהיה התמונה?
"בנים אתם לה' אלוקיכם"

בהצלחה.