ללא נושא

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 19/06/03 02:59 יט בסיון התשסג

שאלה

לכבוד הרב אני לומד בישיבה תיכונית לא משנה איזה אני בן 15 ויש לי הרבה שאלות לגבי אמונה שאני מקבל תשובות מהם אני רוצה הרבה פרטים ולא תשובה פילוסופית איך נוצר מצב שהיה שיש ה',מה היה, ולמה הם אף פעם לא יכולים להביא לי תשובות בכל מה שקשור לנושא אלא קוראים לי כופר?!

תשובה

שלום רב.
איננו מפחדים משאלות ובוודאי שאיננו קוראים למי ששואל אותם כופר.
איננו מפחדים מן השאלות אלא להיפך מתוכם אנו בונים עוד ועוד את קומתינו הרוחנית.
אשריך שמתעוררת בקירבך תשוקה להשכיל ולהבין שאלות רבות וקשות.
עצתי לך הינה לחפש רב שיוכל לשבת איתך להקשיב לשאלותיך.
ודאי שיש לתשובות אלו תשובות אולם הם דורשות בירור עמוק ויסודי שלפעמים לוקח זמן ומאמץ, אין לי ספק שאם תחפש היטב תמצא ר"מ בישיבה בה אתה לומד או רב בית הכנסת בו אתה מתפלל שיוכלו לשבת איתך ולענות לתשובתך.
בברכת הצלחה,
צבי קוסטינר.