ללא נושא

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 24/12/02 00:04 יט בטבת התשסג

שאלה

יש לי שאלה ממש ממש דחופה, ואשמח אם תענו לי עליה בקרוב!

עדיף כמה שיותר קרוב!

אז ככה, יש שלוש מקרים:

1. אישה יהודיה ואיש גוי שנולד להם ילד

2.אישה יהודיה ואיש גר שנולד להם ילד

3.אישה גרה ואיש גר שנולד להם ילד

*מה המקרה שיהיה שונה בקשר לכל אחד מהילדים האלה שנולדו??? מה יהיה שונה ביניהם???

מקווה שתוכלו לעזור לי בתשובה ובקרוב!

בתודה, גילת ביטון.

תשובה

ב"ה כ"ב טבת תשס"ג

לגילת שלום!

1. הילד הוא יהודי, אם מדובר בבת היא אינה יכולה להנשא לכהן,כך נפסק בשולחן ערוך אבן העזר סימן ז

סעיף יז: עובד כוכבים ועבד הבא על בת ישראל וילדה ממנו בת, אותה הבת פגומה לכהונה.

2. הילד הוא יהודי והבת מותרת לכהן.

3. הילד הוא יהודי, בת אסורה לכהן.

המקור לסעיפים 2-3:

שולחן ערוך אבן העזר סימן ז

סעיף כא:גר שנשא גיורת, וילדה בת, לא תנשא לכתחלה לכהן אפי' בת בתה עד כמה דורות, אע"פ שהורתה ולידתה בקדושה. ואם נשאת לכהן, לא תצא. ואם יש בה צד א' של ישראל, כגון גר שנשא ישראלית או ישראל שנשא גיורת, הבת מותרת לכהן לכתחלה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת