ללא נושא

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 24/12/02 21:13 יט בטבת התשסג

שאלה

לרב סתיו, ערב טוב.

רציתי לדעת מהו בדיוק איסור קלות ראש עם נשים, ומה מותר שיקרה (האם יש היתר לנושאים טכניים בסניף)?

עוד משהו, רציתי להבין למה באתר שכולו יהדות כשנרשמים צריכים לציין את תאריך ההולדת הלועזי?

בשביל מה יש תאריך עברי?

תשובה

שלום רב
חכמינו אמרוששחוק וקלות ראש מקרבים את האדם לאיסורי עריות ולכן חשוב להיגהר בזה.אין הגדרה מדוייקת למושגים אלו וסביר להניח שהם גם משתנים לפי האדם והענין.ישנם מושגים בסיסיים בהלכות דרך ארץ שאדם חייב בהם גם כלפי נשים ומאידך ראוי להימנע משיחות שבמהותן מובילות לדברים לא חיוביים(גם עם בנים יש להימנע משיחות כאלה)
אין לי מושג מדוע יש להשתמש בתאריך לועזי בכנידה לאתר.