לימוד תורה והדלקת נרות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/11/02 12:52 יט בכסלו התשסג

שאלה

שלום וברכה

הנני בוגר ישיבה, אב לחמישה, עובד בהיי-טק. בסייעתא דשמיא גדולה יצא לי לעבוד במקום שמאפשר לי ללמוד כ- 4 שעות ביום, ביניהם כל יום בין 16.00 ל- 18.00, ואח"כ אני נוסע שעה הביתה. בחנוכה נראה לי שעלי להתחיל לנסוע הביתה בשעה 16.00, כדי להדליק נרות בזמן. שאלתי היא: האם הדלקת נרות בזמן דוחה שעתיים שלמות של לימוד תורה?

יצויין שבהגיעי הביתה אין לי אפשרות ללמוד עד שעה 20.00, שהילדים הולכים לישון.

חבל לי להפסיד 10 שעות לימוד בשבוע הבא...

תודה

תשובה

בס"ד

יש לי פתרון בשבילך והוא לבקש מאשתך שתדליק בשבילך.

אבל אני חושב שכדאי מאוד לנצל את הזמן הזה ללמוד עם האשה והילדים על חנוכה, ועל אמונה. לשמוח איתם ולהרגילם בתורה ובמצות.

זכור כי אנו לומדים מצות לימוד תורה דוקא מכך שיש חיוב ללמד תורה את הילדים. ומכאן למדו חז"ל שיש חיוב ללמוד. כי מי שלא לומד לא יודע ללמד.

אבל מכך שהתורה הוציאה את החיוב בצורה שכזו אתה למד שכשיש לך שאלה האם ללמוד לבד או ללמד את הילדים שלך - השני עדיף עשרת מונים.

חנוכה שמח