לימוד תורה בין בן ובת

חדשות כיפה הרב אייל קרים 29/11/02 16:18 כד בכסלו התשסג

שאלה

אני לא כל כך מסכימה עם העניין של שמירה נגיעה או לא תרבה שיחה עם אישה אך בכל זאת יש לי שאלה לגבי העובדה שלא תרבה שיחה עם אישה: עם אני מדברת עם בחור בגילי (אני בת 15) או לא שבגילי האם מותר לי בכל זאת לעשות איתו שחנ"ש לגבי דברי תורה וכדומה?

למטרת התחזקות וכו? (נ.ב יש לציין שאני לא נוגעת בבנים רוב הזמן, בטח לא כשמדובר בדברים כאלא)

בתודה

אפרת 15(שם בדוי) עמך הסליחה!

תשובה

שלום
המטרה אינה מקדשת את האמצעים, לכן אסור לבן ללמוד תורה עם בת או ללמדה תורה. לשם כך עלייך להתחזק ע"י תלמידה חכמה או במסגרת שיעורי תורה לבנות.

שלום

אייל קרים