לימוד גמרא משעמם אותי - מה עושים?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/01/03 19:53 ח בשבט התשסג

שאלה

לרב שמואל אליהו

שלום רב!

יש לי בשבוע הרבה שעות לימוד גמרא, וזה דבר שמאוד מפריע. כשאני בא ללימודים שיש 5 שעות גמרא אני מתייאש מההתחלה ומחפש איך להעביר את השיעורים, זה מתבטא בשינה ובדיבור עם חברים (זה לא רק אני זה רוב של הכיתה).

אני חושב ואף בטוח שאם יהיה פחות שעות בשבוע תלמידים יותר יקשיבו ויתעניינו. חבל שאני לא יכול להסביר לך מה הולך בכיתה בשיעורי גמרא/

אני מאוד מודה לך על הזמן שאתה נותן לי מזמנך.

תשובה

בס"ד

אקדים ואומר לך כי גם אני למדתי בישיבה תיכונית והרגשתי כמוך כלפי הגמרא ואולי קצת יותר.

היום אני חושב שזה הלימוד הכי מענין שיש בעולם!!!!

המהפך חל אצלי בסוף השמינית כשהעול של הישיבה ירד מעל צאוורי והתמודדתי עם האמת ולא עם הצוות של הישיבה.

אחרי שעברתי על עצמי את מה שאתה עובר כעת, אני חושב שהבעיה לא תפטר בכך שיורידו את שעות הגמרא או שיעברו למשנה. זה לא פתרון לא לבעיה זו ולא לבעיות אחרות.

צריך לחפש בעיקר את הנושאים המענינים.
צריך גם לטפל בצורת העברה מענינת.

אבל העיקר לחפש את הנושא המענין האקטואלי. שיותר כל דבר משמעותי בשבילכם. נושאים הלכתים מענינים או נושאים אמונים שחשובים לכם. וברגע שזה יהיה ענין שלכם ולא ענין של המורה או הרב שמלמד - אתם תרוצו אחריו ולא הוא אחריכם.

בהצלחה