לימודי פרויד

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 30/11/02 23:04 כה בכסלו התשסג

שאלה

בידוע שבימי הביניים קראו יהודים יראי שמים את הברית החדשה כדי להתמודד עם הדעות שבה, וכל המעיין ב"ספר העיקרים" לרבי יוסף אלבו ער לכך.

כבוד הרב מציע להימנע מלהכיר את משנתו של פרויד, ובמדור ראיתי הצעה להימנע מלהכיר את משנתם של פילוסופים והוגי דעות שאינם משלומי אמוני ישראל.

כמדומה לי שדרך מסוג זה לא היתה מקובלת על אף צעיר משכיל וירא שמים בדורות הקודמים אשר ביקש להרחיב את אופקיו, והיא עלולה לגרום לכך שיראי שמים לא יוכלו להבין דברי הגות (אפילו של הרב קוק) לעומקם, שלא לומר שהם לא יוכלו להימנות עם הציבור האינטלקטואלי.

חבל.

תשובה

שלום רב.
גדולי ישראל למדו קודם כל את כל התורה כולה מלאו כרסם בש"ס ופוסקים ולמדו חינוך מתוך התורה גמ' ומדרשים ורק אחר כך כדי להשיב לאפיקורסים ולהתמודד עם כל הדעות הזרות עיינו בספרים אלו.
היום בסמינרים ע"מ ללמוד חינוך יהודי לומדים בעיון מתוך מחשבה שזו האמת - ההפך הגמור!!
התבונן סביבך וראה את תוצאות חינוך זה. רק ע"י לימוד תורה וחינוך למידות טובות מתוך הקודש וחז"ל אנשים יזכו לחנך דור של אנשים בעלי מידות טובות, יראת שמים ואמונה.
בברכה צבי קוסטינר.