לחיצת יד לנשים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/10/02 22:50 ח בחשון התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי כמה שאלות שהצטברו לי בקשר לאיסור נגיעה.

א) נגיעה בקרובות חילוניות ודתיות שרואים אותם לעיתים רחוקות, ובגלל זה מלווה הפגישה בנשיקות, לחיצות ידיים וכד'.

ב)נגיעה בסתם חילוניות שבאות לחוץ יד כמו נגיד אורתודנטית. ואין אפשרות להסביר להם שאנו לא נוגעים לגעת וכו' כי הם הכל לא מבינות, והן יעלבו.

ג) נגיעה וייחוד עם רופאה שבודקת דופק למשל.

בתודה מראש

תשובה

בס"ד

ממש לא שייך לנגוע, ללחוץ יד לחבק, לנשק וכד'.

וכי בגלל שזה לעיתים רחוקות זה הופך להיות מותר?
האם מותר להדליק חשמל בשבת לצורך קרובים שבאים לבקר אותנו לעיתים רחוקות?

אני לא מאמין שיש היום חילוני או חילונית במדינה שלא יודע שדתיים לא לוחצים יד לנשים.
רק שהם יודעים שיש דתיים שלא כל כך רצינים ולכן הבנות מתוך הרגל יגישו להם יד.

בקיצור - לא לוחצים יד לא לקרובות חילוניות ולא לקרובות דתיות. לא אורטודנטיות ולא שום אשה משום מקצוע אחר - לא לחיצת יד ובודאי לא חיבוקים ונשיקות. - נקודה!!!

אף אחד בעולם לא נעלב אם הוא יודע שאתה לא נוגע בנשים מתוך חיוב לאמונה שלך. להפך - זה מביא כבוד.

אני לא מדבר מתוך תיאוריה. אני מדבר מתוך נסיון שלי אישית ושל חברי שעמדנו לא פעם במצבים לא נעימים מסוג זה שציינת ואחרי שעמדנו בנסיון פעם ופעמים - יותר לא הוצרכנו לעמוד בו.

הנשים של המשפחה והעבודה - ידעו שאנחנו דתיים "אמיתיים". ולהפך כל פעם שנפגשתי עם חילונים "למהדרין מן המהדרין" - הם ידעו שאני לא לוחץ יד לנשים.

ואם היתה אשה שח"ו הגישה יד - ה"חילונים" שבחבורה התנדבו להסביר לה את הענין שאני לא לוחץ יד לנשים - לפני שאני אעמוד במצב מביך.

צר לי לספר לך כי החילונים בדרך כלל מבינים את הענין יותר טוב מהדתיים.

כל זה לא קשור לרופאה שבודקת דופק - שזה מותר כיון שהיא טרודה בעבודתה ואין בזה קרבה.

בדיקת דופק אינה דומה ללחיצת יד שכל עניניה הוא לבטא קירבה מתוך נימוס וכד' אבל קירבה.

ראה עוד:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=8080
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=3193