להתארח אצל חילונים בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/12/02 16:44 כו בטבת התשסג

שאלה

שלום רב לכבוד הרב!

מספר שאלות ברשותך

משפחתה של אישתי אינה שומרת מצוות ולכן מספר שאלות.

1. בערב שבת - במיוחד בחורף האם מותר לחכות להוריה של אישתי לסעודת השבת בשעה 20:00.

2. כאשר המקדש אינו שומר מצוות (מגיע ברכב לסעודה) והוא מקדש ואינו יודע שהוא צריך להוציא ידי חובה, אלא מתייחס לטקסיות של העניין - אותו עיקרון גם בברכת המוציא מה לעשות?

3. האם לאישתי מותר להגיד לאחיה, אמא שגרים נניח מרחק הליכה או מרחק גדול לחילופין לבא לבקר בשבת והם יסעו ברכב.

4. כאשר ידוע לי בשבת שאת כלי האוכל מהם אני ישתמש יכנסו למדיח כלים ויפעלו בשבת ?

5.אם האדם שעושה המוציא לא נוטל את ידיו - האם יוצאים ידי חובה.

בבקשה אם ניתן להשיב לי מה לעשות בכל מקרה על מנת לצאת ידי חובה קיום המצוות בפגיעה מינימלית במשפחתה של אישתי.

תודה רבה ומחילה על כמות השאלות.

תשובה

בס"ד

1- כן ומצוה. אלא אם כן יש ילדים קטנים שבגלל זה לא רואים סעודת שבת.

2- לברך ביחד איתו בשקט.

3- שתגיד להם לבוא בערב שבת. ולתת להם אפשרות להשאר בשבת. כל השאר זו אחריותם.

4- אסור.

5- כן.

שהקב"ה יזכה את כולנו לחזור בתשובה שלמה.

"והאמת והשלום אהבו"