להשאיל לאחותי בגד לא צנוע

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/01/03 12:17 ג בשבט התשסג

שאלה

שלום! יש לי כמה שאלות, מצטערת על הטירחה...

)כשנולדתי אבא שלי הכריז בבית הכנסת שם מסוים ולמחרת אמא שלי התחרטה ומאז קוראים לי בשם אחר. האם זה בסדר או שאני צריכה עכשיו להחליף את השם שלי?

2)אחותי לא דתייה והרבה פעמים היא מבקשת ממני ללבוש בגדים שלי שאני יודעת שלא יהיו צנועים עליה ואני לא יודעת אם להביא לה או לא כי מצד אחד בשביל השלום בית אני צריכה להביא לה כי אם לא היא תתעצבן והיא ממילא הולכת לא צנוע אז זה לא שאני אכריע את זה אבל מצד שני- אני עוזרת לה בזה. אז מה לעשות?

3)כשאני קוראת קריאת שמע שעל המיטה האם אני צריכה ללבוש בגדים רגילים ואז להחליף לפיג'מה כי אמרו לי שאסור לברך בלבוש לא צנוע.

ממש ממש תודה רבה!!!

תשובה

בס"ד

א- את צריכה שיברכו אותך בשם השני שלך. כי ברכו רק בשם הראשון והוא עבר.

ב- לא לתת. אמרי לה שכמו שיש לה דעות שלה, כך יש לך דעות שלך. את מוכנה לעזור אבל את מבקשת ממנה לא להביא אותך למצב שהוא נגד אמונתך. אמרי את זה בתוקף ובחיוך. היא אמורה להבין את זה בקלילות. אם לא תבין? - זו באמת בעיה שלה.

ג- אפשר בפיז'מה. רק שתהיה סגורה וצנועה מספיק.