לגבי הימורים בשבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 13/01/03 12:34 י בשבט התשסג

שאלה

האם מותר להמר במשחקי הטוטו על משחקים שיתקיימו בשבת? ומה אם הקבוצה היא קבוצה שלא משחקים בה יהודים בחו"ל?

תשובה

ב"ה

שלומות

אינני רוצה להתייחס מן הצד ההלכתי אף שגם פה יש הרבה מה לומר. עצם ניכוסה של השאלה לצד ההלכתי מותר/אסור מהווה מבחינתי בעיה קשה.
ברמה המוסרית אני מתייסר על כך שעמ"י מחלל שבת. אני רואה במדינת ישראל מדינה בה צריכים לבוא לידי ביטוי כל החולומות הגדולים שלנו על מדינה יהודית אני מתייסר שיש יהודים שטרם גילו את נועם השבת. האם המשמעות היא שאני אעשה צעדים מעשיים?! לא! איננו יהודים של מחאות והפגנות. אנו יהודים של אהבה גדולה ומאור פנים.
אבל אסור לטעות. מתחת למאור הפנים מסתתר כאב גדול.
עתה, אתה שואל האם מותר לי ליטול חלק, קטן, מזערי, בתוך החילול שבת הציבורי הגדול הזה. ממש להשתתף בו. להפיק ממנו תועלת ואולי לזכות בסכום כסף כזה או אחר.
אינני רואה שום אפשרות להשתתף בדבר הזה ולו בשל הרצון העז שלי לראות את מדינת ישראל בונה פרהסיה אחרת ביום השבת.
לכן, אינני רואה שום דרך להשתתף בחילול שבת הנורא הזה.
מגויים, מותר.

בברכה,

שי