לא מתחברת עם התפילה בבית ספר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/10/02 21:54 ז בחשון התשסג

שאלה

שאלתי את הרב בקשר לקושי בתפילה ואמרת לי לקחת קטע מהתפילה ולהתמקד בו, ואני הייתי קוראת תהילים בתפילה ואז המורה שלי העיר לי והוא אמר שלא משנה מה אני מרגישה את תפילת 18 חייב להתפלל.

ועכשיו נוצר מצב שאני גם לא יכולה לקרוא תהילים בזמן התפילה כי המורה מעיר לי ואני גם לא מתפללת כי מה לעשות למרות שחייב אני לא מצליחה ואני לא יכולה לעבוד על עצמי..אז מה אתה ממליץ לעשות?

תשובה

אימרי למורה שלך כי זו הדרך שלך להתקשר לתפילה. הראילו את התשובה ההיא ונסי להסביר שזה חשוב לך.

אם לא ילך - יש לך שתי דרכים.
הדרך הראשונה - לעבוד את ה' במציאות נתונה. לא להתרעם על המציאות ולחיות בתסכול על כך שאינה מתאימה למה שאני רוצה - אלה לראות איך במציאות הנתונה שאינך יכולה לשנות - את עובדת את ה'. ובמקרה זה לנסות להתמקד בתפילה בתוך תפילת 18.

הדרך השניה - להקציב זמן אחר ביום שבו את מתפללת את התפילה שלך. לא על חשבון בית הספר והזמן המוקצב מימלא לתפילה. אלא את לוקחת מזמנך הפנוי ומקדישה לתפילת הנשמה שלך.

בהצלחה

------
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=3352