כשרות בחו''ל - המשך

חדשות כיפה הרב אייל קרים 15/10/02 12:27 ט בחשון התשסג

שאלה

כבוד הרב,

תודה על תשובתך כאן:

https://www.kipa.co.il/ask/personal.asp?id=14546

תשובה

אשר שלום

א. מרכיב זה הינו מעמיד ואינו בטל.
ב.
1)חתיכת בשר שנפלה לסיר חלב חם אוסרת את החלב, אלא אם כן יש כמות פי 60 חלב מכמות הבשר שנפל לתוכה. וכן חלב שנשפך לתבשיל בשרי חם, יתבטל אם בבשר פי 60 יותר מכמות החלב שנשפכה.
2) סיר חלבי שהרתיחו בו חלב, הטעם הבלוע בדפנות הכלי, נפלט לכלי כשמבשלים בו בשר.אך טעם החלב הבלוע בדפנות, אינו בטל ב-60 כנגד התבשיל הבשרי המצוי כרגע בכלי, כי במציאות לא יתכן שכלי יחזיק בתוכו תכולת אוכל שהיא פי 60 מעובי דפנות הכלי.לכן, כשבשר בושל בכלי חלבי בן יומו, הבשר אסור, וכשחלב בושל בסיר בשרי בן יומו החלב אסור.

בברכה

אייל קרים