כשרות בבית מלון בחו''ל

חדשות כיפה הרב אייל קרים 13/10/02 18:01 ז בחשון התשסג

שאלה

כבוד הרב,

בהמשך לתשובתך:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=14124

אבקש להעיר מספר דברים ולקבל את תגובתך:

1. "אפשר לאכול פת עכו"ם". אך במדינות מסוימות רוב הלחם נאפה עם שומן מן החי, לעתים שומן חזיר. ובמדינות אחרות, השמרים גדלים על גבי מצע של בהמה טמאה. כיצד ניתן להתיר אכילת פת עכו"ם מבלי לבדוק אם הלחם בכלל כשר?

2. "לגבי מוצרי חלב, אם קיים פיקוח ממשלתי אפשר לאוכלם". אני מניח שכבוד הרב התכוון לחלב ממש, שאם יש פיקוח שלא מערבבים בו חלב מבהמה טמאה ניתן לשתותו. אולם מוצרי חלב רבים בחו"ל אינם כשרים, בשל תוספים שמוסיפים להם. וגבינות צהובות בודאי שאינן כשרות.

בברכה.

תשובה

אשר שלום

סליחה על העיכוב בתשובה.
לענייננו.
א. הצדק אתך שיש לחוש למה שכתבת, אולם זה נדיר ולכן יש לבדוק בכל מדינה.
ב. גם לזה יש לחוש וזה אכן לא נדיר ויש לבדוק בכל מדינה, אך ע"פ רוב זה בטל בשישים וכדומה.

בברכה

אייל קרים