כרת

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 27/04/03 10:05 כה בניסן התשסג

שאלה

בס"ד

מהו כרת?

מה הכוונה שאומרים שבן אדם חייב כרת?

מה בפועל קורה/צריך לקרות לאדם שעבר עבירה שחייבים עליה כרת?

תשובה

שלום לשואל,
להלן עונש כרת לפי הרמב"ם בפירוש המשניות (מסכת סנהדרין פרק י משנה א):
"והרעה השלמה והנקמה הגדולה הוא שתכרת הנפש ותאבד ושלא תהיה חיה וקיימת, והוא הכרת הכתוב בתורה כמו הכרת תכרת הנפש ההיא, ואמרו ז"ל (סנהדרין סד:צ.) הכרת בעוה"ז, תכרת בעולם הבא, ונאמר והיתה נפש אדוני צרורה בצרור החיים, הנה כל מה שבחר והרגיל בתענוגי הגוף ומאס באמת ואהב השקר נכרת מאותה מעלה וישאר חומר נכרת וכבר ביאר הנביא ע"ה שהעולם הבא אינו מושג בחושים הגופניים וזהו שנאמר עין לא ראתה אלהים זולתך".
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני