כלב

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/12/02 21:00 כט בכסלו התשסג

שאלה

בס"ד

שמעתי שנכתב בספרים (יעב"ץ),שאסור לגדל כלב, כי יש בזה "מעשה ערלים".

רציתי לשאול, האם זו סיבה מספיק טובה, רק כדי לא לעשות משהו שבמקרה עושים אותו גויים?

הרי אם מדובר במה שלא מנוגד ליהדות,מדוע לדחות אותו על סף?

בכסוד רב,

קרן

תשובה

ב"ה

שלומות,

א. בגידול כלב יש בעיה של הפחדת העוברים ושבים ולכן תלוי מה מידת נזקיו של הכלב לסביבה. נזקים אינם רק נשיכה אלה גם הפחדה של הזולת כגון ילדים קטנים.
ב. "מחוץ לעיר" או בכל מקרה בו הכלב משמש גם כחלק מהמערך הבטחוני - מותר. כמובן, בתנאי שלא מזיק כבסעיף א'.
ג. ההתנגדות היתה בשל העובדה שיש כאן התמקדות בטיפוחם של בעלי חיים לצורך הנאה בה בעת שרבים מבני האדם זקוקים ליחס...

ביקר,

שי