כיוון השינה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/01/03 18:24 טז בשבט התשסג

שאלה

לכבוד הרב, שלום וברכה!

לפני זמן מה שאלתי שאלה ולא נעניתי-- לגבי כיוון השינה-- איך מותר לישון - ממזרח למערב או מצפון לדרום? האם זה רלוונטי בימינו?

זאת הלכה?

לגבי מעשר כספים-- לפי מה מחשבים? האם זה קשור למרויח - אם הוא בעל משפחה או לא - באם הרב יוכל להסביר על מעשר כספים - כדי שאדע כמה אני צריכה להפריש-

תודה מראש!

תשובה

בס"ד

מותר לישון בכל הכווונים וכל מה שנאמר על כיון המיטה - מדובר על איש ואשתו שנמצאים יחד.

באיש ואשה, יש אומרים הראש למזרח (קבלה) ויש אומרים הראש לצפון (הלכה). בכל מקרה עדיף שהרגלים לא יהיו לכיון בית המקדש מדין כבוד בית המקדש.

וכל אדם שישן כדאי לו שלא ישן עם רגלים לאותו כיון שמתפללים אליו - כיון המקדש.

לגבי מעשר כספים.
מעשר כספים לפי המרויח ויש כאן באתר הרבה שאלות על מעשר כספים ראי לקט תשובות על כך.
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=15562