כהנחמנית

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 28/11/05 17:20 כו בחשון התשסו

שאלה

שלום!

השאלה שלי היא כזאת-

אני גם ברסלבית וגם כהאניסטית [ומכאן הכינוי- כהנחמנית] האם זה סותר? אמרו לי שכן. מצד אחד אני אומרת שאני מאמינה בטאטע יתברך ורוצה לעבוד אותו בשמחה! לוקחת בשיא הרצינות את הקטע של 'אין יאוש בעולם כלל' ו'הכל לטובה' ומצד שני- אני מעודדת משהו שהוא נגד החוקים של טאטע יתברך-'לא תרצח'.

האם זה באמת סותר?! אני לא רוצה לעזוב אף פלג! לא פלג כהאניסטי ולא פלג ברסלבי!

אני ממש מיואשת!

תשובה

שלום ורוב ברכות,
לפי דעתי אין כל סתירה בין הדרך של ברסלב לבין כל דרך אחרת ביהדות.
אדם יכול לחבוש איזה כיפה שהוא רוצה ולנקוט איזו עמדה שירצה לגבי המצב בארץ, החל ממי שאומר עדיין הלל עם ברכה ביום העצמאות וכלה בסאטמר או נטורי קרתא שלא מאמינים במדינה, וכמו כן גם כהניסטים או כל דבר אחר, וביחד עם זה הוא יכול ללמוד את ספרי רבי נחמן ולהיות נאמן לשיטתו.

ברסלב היא דרך רוחנית ומתאימה ומיועדת לכל יהודי באשר הוא, אין היא מיועדת רק לחסידי רבי נחמן.
וכבר אמר הרב שלמה קרליבך זצ"ל, שכל יהודי צריך שיהיו לו שני רבנים - הרב שלו ורבי נחמן...
בהצלחה,
ארז