כגודל העליה כן גודל הנפילה

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 24/05/03 14:23 כב באייר התשסג

שאלה

שלום לרב.

אני מעל גיל 25 וכבר היו לי מס' קשרים רציניים אך הם לא הובילו אותי בסוף לחתונה.

קרה ש"נפלתי" בעניין שמירת נגיעה והיו לי ייסורי מצפון נוראיים.

שמעתי שדווקא במצבים כאלו היצר הרע מחליש את דעתנו ודווקא אז צריך לחזור לדרך הישר כמה שיותר מהר אלא ש

בכל פעם שניסיתי לחזור בתשובה שלמה וקבלתי על עצמי המון- ועמדתי בזה, היה לי אח"כ משבר גדול.

מה עושים?

ושאלה שניה- האם זה לא בבחינת " טובל ושרץ בידו? "

אני פוחדת מאוד מנישואים ומחוייבות ומצד שני אני יודעת ש "בכל יום..." אבל אני חושבת אולי הקב"ה ציפה ממני להרבה וכבר נכשלתי אז איבדתי את הזיווג האמיתי?

תודה.

אשמח אם הרב לא יפרסם את שמי!

תשובה

ב"ה
רוב שלומות לך

ראי, התנודתיות ממצצב למצב איננה טובה. מצד אחד היה לך משבר מסויים וממנו הפלגת אל 'עליה' שהיא מעבר לכוחותייך ואופייך. המשבר המסוייים שחווית, איננו מחייב לקבל 'המון' כלשונך, אלא דווקא לחזור אל העקרונות היסודיים שאותם קיבלת על עצמך. דעי, משבר הוא חולשת הרצון, אך לא חולשת העקרונות. אין, לא היה ולא יהיה, אדם, בן אנוש, שאין לו פער בין העקרונות בהם הוא מאמין למימושם של עקרונות אלה.
לכן חווית מצב נורמאלי לחלוטין של נפילה.
אז מה עושים?
א. לא מתייאשים!!! שום זיווג אמיתי ולא אמיתי לא יחמוק ממך בגלל נפילות אלה - בשום פנים ואופן. הזיווג האמיתי שלך כבר נולד , ב"ה, והוא ממתין שתמצאי אותו והוא אותך.
ב. לומדים יותר. לימוד מעמיק {וללא ספק תוכלי למצוא מסגרות מתאימות ליד מקום מגורייך} בסגנון ובנושאים המתאימים לך, הוא התשובה השלימה. אדם לומד הוא על פי רוב גם אדם מזדהה יותר וחזק יותר.
ג. לומדים לעמוד על העקרונות. מסתבר שהנפילות הללו, לא הועליו לחיזוק הקשרים הקודמים. ולכן דווקא קווים ברורים, עקרונות יסודיים מכבדים את בעליהם.

בברכה להצלחה
רפי פוירשטין