ייחוד

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 13/12/02 03:19 ח בטבת התשסג

שאלה

האם זה ייחוד לשבת לדבר במקום שכל אחד יכול לראות אותנו אבל אף אחד לא עובר בו בגלל השעה המאוחרת? האם לצאת לטיול (טיול הכנה, לא להנאה) במקום קרוב מאוד למקום מגורים זה ייחוד?

מהו בדיוק הגדר של ייחוד?

אע"פ שהבאתי דוגמאות ספציפיות אשמח אם הרב יענה לי גם באופן כללי. בתודה מראש!

תשובה

שלום רב.
העיקרון מאוד פשוט: אם אנשים לא מסתובבים שם - יש בעיה של ייחוד, ולכן אסור לשבת במקום שבו אנשים לא מסתובבים או בזמן שאנשים לא מסתובבים בו.
וכן גם לצאת לטיול למקום שבו אנשים לא מסתובבים.
הגדר של ייחוד הוא: זהו מקום שבו אדם שירצה - יוכל לעשות עבירה בלי לפחד.
בברכה, צבי קוסטינר.