יחסים ואהבה בגיל תיכון?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/12/02 15:55 ו בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

למה לא לקיים יחסים בגיל תיכון?

למה לא להנות מהחיים?

למה למנוע את האהבה?

תשובה

בס"ד

כל דבר בחיים יכול להביא או "אור וטוב ושמחה" או "רע ורעל ורשעה".

ככל שדבר יותר גדול ויכול להביא "יותר טוב" אם הוא יופעל נכון- כך הוא יכול להביא "יותר רע" אם הוא יופעל לא נכון.

"האדם" שהוא מתוחכם מכולם ויכול לפתח ולבנות עולם ומלואו הביא לעולם הרס יותר מכל בעל חיים אחר. הוא הביא לעולם מלחמות שבהם נהרגו מליארדים על מליארדים של יצורי אנוש ובעלי חיים ועוד ועוד.

העולם נברא בשבילו האדם, וגם ה,,,מבול בא בגללו.

אפשר להביא דוגמאות מכל תחום של החיים. חבל להכביר מילים על כך. רק לראות את המכוניות, את האטום. וזהו,,, הענין מובן.

הכוח המרכזי בחיי האדם הוא הקשר עם אשה. בת זוג.
הדבר הנפלא ביותר שיכול לקרוא לאדם זה למצוא את בת זוגו. "לא טוב היות האדם לבדו" - אומר אלוקים. ולכן מי ש"מצא אשה מצא טוב". אלוקים כל כך טורח למצוא בת זוג לאדם הראשון והוא בעצמו נעשה לו שושבין לחתונה הראשונה. ומאז מה עושה אלוקים?

מזווג זיווגים!!

כמה שזה טוב - כך זה רע. "מוצא אני מר ממות את האשה". כבר ביצירתה מספר אלוקים שאותה אשה יכולה להיות "עזר" ויכולה להיות "כנגדו".

במי זה תלוי?
חז"ל מגלים את הסוד הנפלא הזה.

"בו" כמובן!!

זכה - עזר.
לא זכה - כנגדו.

אל תבוא בתלונות כלפיה. בוא אל עצמך ושאל: "למה זכיתי" ולמה לא זכיתי כפי?
איפה טעיתי?
אם היא כנגדי. יש לי בעיה!!

הבעיה העיקרית שיכולה להיות לאדם היא האם הוא מקיים "ואהבת לרעך כמוך" או שהוא מקיים "אהב את עצמך".
כל התורה כולה היא בנויה על אהבה. וכבר לימדונו חכמנו שאהבה היא אחדות. זה גם החלום של האנושות כולה לעתיד יותר טוב "ה' אחד ושמו אחד".

אהבה - זה קשר עם בן זוג. לאהוב אותו. לתת לו. לחשוב עליו. להעניק לו. להטיב לו. להיות איתו. לכאוב איתו. לשמוח איתו. לאהוב לאהוב לאהוב בלי גבול. להיות ממש אחד.

תאוה - זה בדיוק ההפך. לאהוב את עצמי. לחשוב על עצמי. לחפש איך אני מנצל את העולם. לקחת הנאות לעצמי. לחפש את ההנאות שלי. להיות עם עצמי. להתעלם מהפסד של אחרים. לנצל. לדרוס כשצריך. להתעלם מכאב. לא לפרגן. לאהוב את עצמנו בלי גבול. רק את עצמנו.

כשאדם מדלג מאחת לשניה - הוא לא אוהב את אותן. הוא אוהב את ההנאה שלו. הוא צריך כל פעם צעצוע חדש. הוא צריך את הגיוון כמו שמגוונים את האוכל. פעם סטייק ופעם רבע עוף. פעם קציצה. ופעם על האש. "תאוות בשרים".

זכור את הכלל - "אהבה" היא רק עם אשה אחת. רק עם אשה אחת אתה יכול להתאחד.

אשה אחת - שהוא חושב רק עליה, רק על טובתה. רק על אהבתה. הוא אחד איתה.

זה הבדל בין אהבה לתאוה.

***********

לצערי היום מלמדים בבתי הספר הממלכתים החילונים מערכת של ערכים שהתוצאות שלה בנושא זה הן נוראיות.
רוב התלמידים בבתי הספר החילונים לומדים לנצל בנות ולא לאהוב אותן. ומה הם יעשו אחר כך בחיים?

ד"ר ינון שנקר מהמחלקה לאנתרופולוגיה וסוציולוגיה של האוניברסיטה העברית בירושלים. ביצע סקר שבדק התנהגות מינית בקרב תלמידי תיכון חילוניים.

מסקר עולה כי 45% מתלמידי י"א קיימו יחסי מין עם 6 שותפים ויותר!!!
6 שותפים ויותר!!!

אתה מקשיב. שומע מה קורה כאן.
מחקו לגמרי את האהבה.
אין אחדות!
אין אהבה!
אין קשר!
אשה היא אך ורק תאוה!!

ומה קורה עם השאר הנערים והנערות?
ומה יקרה בהמשך אחרי כיתה י"א?

אתה שומע???

נערים צעירים אלו לא מצליחים לאהוב!!!
הם לא מצליחים להתאחד!!
הם לא מצליחים ליצור קשר רוחני.
רק גוף וגוף וגוף.
רק לחפש ריגושים והנאות!!

- 12% מהם מתחילים בזה כבר בגיל 12 והשאר במשך השנים, כשהם גומרים את התיכון - הם מאבדים את היכולת ליצור קשר עם אשה אחת.
אין אשה אחת
אין אחדות
אין אהבה.
הם קוברים לגמרי את כל רגש האהבה שהיה יכול להתפתח ולפרוח ולעשות פרי.

אין אהבה!
אין אחדות!
אין קשר!

הוא שכתבתי בתחילה על הכוח הנפלא הזה של קשר בין איש לאשה. הוא יכול להביא אור וטוב ושמחה, או רע ורעל ורשעה. צריך לדעת להפעיל אותו נכון. אם מתרגלים להפעיל אותו "לא נכון" קשה מאוד להחזיר אותו לפעול נכון.

תתחיל ישר נכון!

***********

המחקר התפרסם בעיתון ידיעות אחרונות
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2281118,00.html

***********

ראה גם
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=15027