ידי נשים רחמניות בשלו ילדיהן... האמנם??

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 07/08/03 03:21 ט באב התשסג

שאלה

בס"ד

כבוד הרב,

*כססתי ובלעתי בטעות עור...האם עברתי בכך על הצום?

*שאלה לא הלכתית, אלא יותר בקשר לחורבן- אמהות בשלו את בניהן...איך זה ייתכן?! שאשה יהודייה...? אף פעם לא הבנתי..

תודה רבה,

רעות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

א. עור איננו אוכל ולכןלא עברת על הצום...
ב. מה שכתוב באיכה "ידי נשים רחמניות בשלו ילדיהן" אין הכוונה שבשלו אותם חיים חלילא, אלא לאחר פטירת ילדיהן מסבל ומרעב ואמהותיהן הלכו למות מפני חרפת רעב - בשלו ילדיהן ואכלום מפני פקוח נפש.

דבר דומה קרא לפני שנים מספר כאשר מטוס התרסק בהרי ההנדים, ולאחר שבועות מספר הגיעו מצילים למקום ומצאו אחד חי... הסתבר ששרד מפני שאכל בשר חביריו.

ד' יצלינו ובבניין ירושלים ננוחם,
צבי קוסטינר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן