טרמפים דחוף!!!

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 30/11/02 23:09 כה בכסלו התשסג

שאלה

האם מותר לתפוס טרמפ לחץ?

החוק אומר שאסור, מה תשובתך?

תשובה

שלום

אני מבין משאלתך שמדובר על טרמפ שתופסים תוך כדי עמידה ברמזור.

ציינת בשאלתך שהחוק בישראל אוסר להעלות נוסעים ברמזור. זו סיבה מספקת לא לתפוס שם טרמפ.
יש להוסיף שבחוק זה יש הגיון רב. עצירה ברמזור מסוכנת. נהג שעומד מאחור ורואה שהאור ברמזור התחלף עשוי להתחיל לנסוע ולהתקע ברכב שלפניו שאינו מתקדם כי הוא מעלה נוסעים. נמצא שיש לאסור עליה על רכב ברמזור גם מדין ונשמרתם לנפשותיכם.

ועוד: הנהג שמעלה טרמפיסט ברמזור עלול לעכב את אלה שאחריו. לא לטרמפיסט ולא לנהג שמעלה אותו יש זכות לעכב אחרים ולגרום להם לבזבז את זמנם.

ולבסוף: נהגים רבים לוקחים טרמפיסט לוחץ כי לא נעים להם לסרב, גם בשעה שהדבר אינו נוח להם מסיבות שונות. יש מקום לא ללחוץ על אדם לעשות דבר שאינו נוח לו. מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך.

נסיעה טובה!