טעם למנהג חלקה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/11/02 13:45 טז בכסלו התשסג

שאלה

אבקש לדעת מה המקור למנהג ה"חלקה"-תספורת לילד בגיל 3 ומה הטעם במנהג זה.

תשובה

בס"ד

בשער יש כוח חיות גדול - ולדוגמא ראה את סיפור שמשון. לכך שער נמצא בגוף האדם בעיקר במקומות שבהם יש הרבה חיות.
נשים מגדלות שער ומכסות אותו בגלל שהן צריכות להביא הרבה חיים לעולם - אם כל חי.
בשלוש השנים הראשונות הילדים גדלים ביחס הרבה יותר גדול מאשר בכל חייהם ולכן משאירים להם את השער.

בגיל שלוש אנו מספרים אותם כדי שלא להרבות שער - שלא להמשך לצד החייתי של האדם יותר מידי.

על סדר החאלקה\חלקה, ראה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=9026

וראה באתר זה הרבה תשובות המסבירות את ענין השער וסיבת כיסוי אצל נשים.