טלית כסגולה לנישואין

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/11/02 11:21 טז בכסלו התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני מודעת לעובדה שייתכן ששאלה זו תעלה גיחוך אצל רבים. ובכ"ז אשאל- כסגולה למציאת זיווג יעץ לי רב שמבין בפנימיות התורה, שארכוש טלית, והוא יישאר אצלי עד שאמצא את זיווגי- ולכשימצא, אביא לו אותה.

עשיתי זאת למרות שהשכל הישר חשב אחרת...כשהתארסתי נתתי אותה לארוסי, אך האירוסין בוטלו.

אני לא רוצה אותה בחזרה. אבל נשאלת השאלה איך אפשר לבטל את הקשר הנפשי החזק שאני עדיין מרגישה כלפיו?

והאם עליי לקנות עוד טלית?

מה מקור הסגולה הזו?

לתשובתך אודה,

ושבת שלום ומבורך!

תשובה

בס"ד

מקור הסגולה הוא בהבנת ענין הטלית.

כשחטא אדם הראשון - הוא התרחק מאשתו למשך עשרות שנים (130 שנה). וההפרדה באה בעיקר בצורך להתלבש וכידוע הלבוש מפריד וחוצץ בינהם, והלבוש הוא השונה מאיש לאשה.

טלית של חתונה וטלית בכלל מחברת. הטלית היא בגד אחד שכולל את שניהם. והפסוק "ופרשת כנפך על אמתך" מתכוון לטלית אחת שתפרס על שניהם. וזה בדיוק ענין "החופה" - "בגד אחד לשניהם". בגד שמחבר ולא שמפריד.

יש עדות שנהוגים לפרוס על הזוג טלית חוץ מפרוכת החופה.
יש מקומות שבהם החתן מכסה את עצמו ואת הכלה ביחד בעיטוף אחד.

בכל מקרה "טלית" ענינה לחבר. ולכן מתעטפים בה בתפילה לפני קשירת התפילין.

*******

אחרי הבנת שורש הענין את מבינה למה זו סגולה לקשר עם בן זוג ולכן בקשי את הטלית חזרה.

לא נעים - לא נורא!!

*******

מה תעשי עם הטלית?
תני אותה מתנה למישהו אחר שאין בינך לבינו עבר של קשר נפשי.

*******

מזל טוב בקרוב!