טיסות דחוף!

חדשות כיפה הרב שי פירון 30/11/02 22:34 כה בכסלו התשסג

שאלה

לכבוד הרב שי פירון שלום וברכה

שאלתי היא האם מותר לטוס לחו"ל לחופשה,

אני יודע שתאמר לי שהתשובה היא שלא ושמותר רק ללימוד תורה ולפרנסה,

אבל אני שמעתי על הרבה רבנים שטסו לחופשות,

אם תוכל לתת לי הסבר מה התשובה והוכחות אני ישמח

תשובה

ב"ה

שלום לך!

אכן, ש המתירים לצאת לחו"ל לצורך טיול ובעיקר כשמדובר על יציאה לזמן קצר. יש הלומדים זאת מתוך תשובה של הרב שאול ישראלי שכתב שרק יציאה לדבר קבוע אסורה אבל לזמן קצר מותר.ובעיקר בימינו, כשהיציאה לחו"ל היא לא דבר המביא לידי חשש שלא יחזרו לארץ, וק"ו אם קנו מראש כרטיסים הלוך וחזור. ועיין על כך במאמרו של הר"ח סבתו, תחומין כרך ט'. והב דייכובסקי כתב להתיר יציאה כשהמטרה היא לחזות בנפלאות הבריאה כמבואר בתחומין כרך ט'.
אבל אין זה ממידת חסידות.
אכן, גדולים רבים נהגו כך.

וכפי שהנחת בשאלתך - יש שאוסרים לצאת למעט אותם מקרים מפורשים בהם נאמר ההיתר.

בברכה,

שי