טיסה לחו''ל לשבת עם משפחה חילונית

חדשות כיפה הרב חיים נבון 22/06/08 00:57 יט בסיון התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב ושבוע טוב!

אני חוזר בתשובה, משפחתי חילונית.

הוריי הודיעו כי הם מתכננים לנסוע לשבוע שלם לחו"ל (כמובן, כולל שבת). הם אמרו שאני לא נשאר בארץ בשום פנים ואופן, למרות כל הפשרות שהצעתי.

אני יודע שהם מתכוונים לנסוע שם בשבת לטיולים, למסעדות וכו'.

הנושא ממש מטריד אותי. אני כבר 3 שנים וחצי שומר שבת ברוך השם, ואני בכלל לא יכול להעלות בדעתי שאחלל שבת בצורה כזו זוועתית.

מה אני אמור לעשות?

תשובה

שלום וטוב.
אינני יודע בן כמה אתה, ומה מערכת היחסים בינך לבין משפחתך. לכן אענה רק באופן כללי.
ברור שבשום אופן אינך יכול לחלל שבת. אם הוריך מתעקשים שתיסע אתם, תאמר להם באופן ברור שבשבת אתה אינך זז מן המלון או האכסניה שבו תשהו, ואתה אוכל רק אוכל קר (וכשר, כמובן). וכל זאת מתוך עדינות. אתה צריך לשמור על יחסים טובים עם הוריך, אך בשום פנים ואופן זה אינו יכול לבוא על חשבון שמירת השבת.