טיולים והורים...

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 02/12/02 16:35 כז בכסלו התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום,

בכל מיני הזדמנויות חופשים אנחנו יושבים החבר'ה ורוצים לארגן טיול נחמד בארץ,

אך מפאת המצב הביטחוני הקשה בארצנו לרוב ההורים מביעים הסתייגות ואף מונעים בעדנו.

אני שאני מכבד את הורי לא רוצה לאכזב אותם אך בתור בחור בכיתה י"א שיודע קצת על אחרויות אני חושב שצריך לצאת לטייל אפילו שזה מסוכן בנסיבות הקיימות כי זה חלק מהחיים והאחוזים שאני יפגע בפיגוע באוטובוס הם אותם הסיכויים ואולי אף יותר כמו אם יירה בי מחבל ח"ו במסלול טיול. אני נגד הדעה של הורי וחברי הציעו לי שפשוט בפעם הבאה נגיד הורים שאני ישן אצל חבר לשלושה ימים זה בעיה לשקר אך אני לא רוצה לסיים את הנעורים שלי בלי טיול, ולתת לערבים להשבית את השמחה שבנו. אנא עזרתך...

תשובה

שלום רב
אני לא מציע לך לשקר מכמה טעמים.ראשית,זה הרגל מידותי גרוע להוציא דברי שקר מהפה.שנית, לשקר אין רגלים וכבר אמרו חכמים שעוף השמים מוליך את הקול.זאת ועוד,הצער שאתה עלול לגרום להוריך לא שוה את הנאת הטיול.
לעצם הענין,מהיכרותי עם הורים.ואבא לילדים בגילך אני יודע לומרשאם תסביר בהגיון את מסלולי הטיול, דרכי ההגעה,אמצעי הבטחון שתנקטו בהם וכו', (ואם הטיול אכן מתוכנן בקפידה)אזי לא תהיה מניעה להורים לאשר את הטיול, שהרי הם ודאי חפצים בטובתך.