חתונה מכובדת בעלות סבירה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/12/02 08:53 ו בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

חברי ואני מתכננים להתחתן בקרוב,ולשנינו אין אפשרות לעבוד בשנה הקרובה. כמו כן שנינו לומדים ונתמכים על ידי ההורים.

אני חוששת מאוד מההוצאות המרובות הכרוכות בחתונה ובתקופה הראשונה שלאחר הנישואין.

איך ניתן בימים אלו, כשהמחירים גבוהים מתמיד, לקיים חתונה מכובדת אך עדיין בעלות סבירה?

תשובה

בס"ד

ברוך ה' אשר לא הסיר חסדו מקרב ישראל - שמעתי שכעת בונים אולם בבני ברק שבו יתנו את האולם במחיר עלות בלבד לזוגות צדיקים כמוכם שרוצים להתחתן ולא רוצים ליפול למעמסה על הציבור.

יש יהודי יקר בשם ר' חיים פלק שמספרו הוא 02-9971834או 050-763376 שטורח מאוד להשיג אולמות במחיר סביר לזוגות צעירים ועשה כמה הסכמים עם אולמות לערוך חתונות במחיר מאוד מאוד סביר בעלות מינימאלית לכל מנה - פנו אליו שידריך אתכם אין לעשות חתונה מוזלה.

מלמד זאת הייתי כבר בהרבה חתונות מעוטות משתתפים ומרובות בשמחה שהזמינו בני משפחה וחברים קרובים בלבד.

בדוק אצלי לחלוטין ששמחת החונה לא נובעת מה"רבע עוף" אבל צריך לכבד את מי שמזמינים ולתת להם מקום לאכול ולשמוח בכבוד - ואם זאת המטרה - אפשר להתארגן בלי יוקר גדול.

מזל טוב.