חשיבות הגיית מילים בתפילה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/01/03 23:45 ט בשבט התשסג

שאלה

שלום לרב היקר

בפסוק "צללו כעופרת במים אדירים..." האם המילה "צללו" בפתח או בשוא?

כנ"ל לגבי "הטה אלוקי אזנך ושמע פקח עיניך..." המילה "ושמע" בפתח או בשוא?

האם זה חשוב בכלל?

תשובה

בס"ד

צריך לומר: "צללו" בשוא. "ושמע" בפתח..
והדיקדוק בתפילה הוא חשוב, אבל אם לא אמרת בצורה זו - אין בכך חשש, כיון שהמשמעות של המילים לא משתנה בכך.
וראוי לדקדק במלים ולאמרם בביטוי הנכון. אבל אין להפסיד הכוונה בגלל הביטוי הנכון. כי יש שמדקדקים לומר ביטוי נכון עד שלפעמים שוכחים את העיקר ולפעמים הנמצאים בקרבתם מלגלגים עליהם שאומרים הביטוי בצורה משונה. וחכמינו ז"ל הקפידו על כך שלא ילגלגו אחרים על המתפלל. שמלבד שנכשלים באיסור "ואהבת לרעך" גם מתבטלת כוונתם בתפילה. והכוונה היא עיקר התפילה.

****
מקוה שקיבלת מה שביקשת בהמשך השאלה