חרם אחרי ההלוויה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/12/02 19:44 כז בכסלו התשסג

שאלה

האם זה נכון שמי שמוציא זרע לבטלה יוצר מיליוני משחיתים שהם הילדים הרוחניים שלו, ואחרי שהאדם מת אז הם באים ומבקשים ממנו ירושה כמו שהוא הביא לילדים הביולוגיים שלו,

ואז שאין לו לתת להם אז הם עושים לו ייסורים "שגיהנום זה אפס ליד זה"?

והאם זה נכון שהיו ילדים שלא הלכו ללוייה של אביהם כדי שאז גם "המשחיתים" לא יבואו ולא יעשו לו ייסורים?

האם אפשר לנהוג כך גם כיום והאם יש אנשים שבאמת עושים כך כיום??

תודה מראש

תשובה

בס"ד

מנהג ירושלים להחרים אחרי ההספד שלא ילכו אחרי המיטה כל יוצאי חלציו. והכוונה למה שכתבת בשאלתך ולכן גם הילדים לא הולכים אחרי המיטה של הנפטר.

כמנהג זה נהגו בעוד ערים בארץ.