חרדית באולפנא ציונית - איך להתלבש?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/12/02 13:57 כט בכסלו התשסג

שאלה

בס"ד

כל חיי גדלתי במשפחה חרדית וכעת מכורח הנסיבות אני לומדת באולפנה,

הבעיה היא שהבנות בכיתתי לבושות בצורה פחות צנועה ממה שהורגלתי ואני מתחילה לעשות להורים בעיות בלבישת גרביים לדוג' ודברים רבים נוספים שמותרים באולפנה, ההורים כועסים ולא מרוצים, "גיל המרד" הם מכנים זאת.

אני מרגישה שונה מהאחרות ולכן קשה לי.

לעבור בית ספר לא בא בחשבון שכן זה בית הספר היחיד שרמתו גבוהה ומאפשרת לימודים אקדמאיים גם לאחר התיכון, מה לעשות?

איך לשרוד בתוך גל המתירנות הזה?

תשובה

בס"ד

בודאי שיותר נכון לעשות מה שה' רוצה מאשר לפעול על פי העקרון של: "מה יגידו עלי".

אחד הדברים שדוד המלך התפאר בו שלא התבייש לעסוק בדברי תורה מול מלכים אחרים. חישבי על המציאות של מלכי אומות העולם העסוקים בשטויות שלהם בחשיבות תהומית, בפסלים הנוצצים, ובטקסי התאוה המטריפים חושים. תארי לך את המציאות בה הם רואים את דוד עוסק בספרים ישנים ומאובקים ורואה בזה עולם ומלואו. הם בודאי היו צוחקים לו בליבם ובפיהם ומאחלים לו רפואה שלמה.

לשמחתך את לא נמצאת במציאות של דוד המלך. את נמצאת בתוך חברה טובה מאוד, עם ערכים נפלאים שצריכה להשתפר מעט בנושאי צניעות.
היא הרבה הרבה יותר טובה מהחברה המתירנית אלף אלפי פעמים ואעפ"כ היא צריכה להשתפר מעט.

לכן קחי לך כלל לנושא זה ולכל החיים. האדם צריך להתגבר מול החברה. הוא לא צריך לחשוב: "מה יגידו" "מה חושבים עלי".

זו היא הלכה הראשונה בשולחן ערוך "שלא להתבייש בפני בני אדם המלעיגים עליו בעבודת ה'"

כך גם את שמכירה את ערך הצניעות - תמשיכי ללכת בדרכך. זו אולי זה יהיה קשה בהתחלה. אבל אחר כך רק יעריכו אותך שיש לך עקרונות משלך, עקרונות נכונים.

רבים ניסו והצליחו

בהצלחה