חסה וכרובית במסעדה ובבית

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 30/12/02 13:20 כה בטבת התשסג

שאלה

שלום רב,

אם אני אוכל במסעדה שיש בה כשרות, ובאופן כללי אני מעריך כי בעל המסעדה משתדל להקפיד והוא נכון לשמוע הערות או שאלות בענין הכשרות (אע"פ שהוא עצמו אינו שומר תורה ומצוות).

האם יש מקום להחמיר באכילת חסה, כרובית וכדומה, שהם לא מגוש קטיף, כאשר בבית אני מקפיד לאכול רק מגוש קטיף?

אם יש משגיח, מן הסתם גם בזה השגיח שבדקו כראוי, האם אפשר לסמוך על כך?

ועוד, ההורים שלי, אוכלים חסה וכרובית לא של גוש קטיף, ואמא שלי אומרת שהיא שוטפת טוב את החסה והכרובית, אבל היא לא שוטפת בדיוק לפי כללי ההלכה, האם אני יכול לאכול אצלה? אם לא אוכל את הכרובית אצלה, היא תעלב.

תודה רבה,

תשובה

שלום רב.
אין לאכול במסעדה חסה וכרובית לא מגוש קטיף, מפני שא"א לסמוך על "מסתמא" בענייני כשרות שונים.
לגבי ההורים: כרובית אין לאכול בכל מקרה, רק גוש קטיף. עשרות שנים שלא אכלתי כרובית בגלל הבעייתיות שבה וכך פסק לנו הרב שלמה מן ההר זצ"ל רבה של שכונתינו עד שהופיעה כרובית של גוש קטיף.
לגבי חסה - אם האימא משרה עם חומץ ואח"כ בודקת עלה עלה ואתה לא מוצא אף פעם תולעים לאחר בדיקה זו (אתה יוכל להציע לבדוק בעצמך עלה עלה) ניתן לאכול, אבל גם בזה כמובן שעדיך לאכול גוש קטיף.
לגבי הכיבוד ההורים - כלכל מעשיך בתבונה ומצא כיצד לא לפגוע בהוריך (אתה יכול אולי לקנות בעצמך חסה וכרובית של גוש קטיף, וכן כמו שהצענו לשטוף חסה רגילה בעצמך).
בברכה,
צבי קוסטינר.
בברכה,