חנוכה

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 04/12/02 11:22 כט בכסלו התשסג

שאלה

לרב זעפרני שליט"א שלום וברכה.

קודם כל חנוכה שמח ותודה רבה על התשובה שהשבת לי.

אודה לך מאוד אם תוכל לשאול את מו"ר הרב אליו שליט"א לגבי כוונות חנוכה.

א. בכוונה של נח"ל דאמא בתוך ז"א שיורד לנח"ל שבנוק', האם לכוון בזה אחרי שאומרים את המילים "להדליק נר חנוכה" או לכוון בזה במילה "להדליק" לפני שאומרים "נר חנוכה", כי ראיתי שהרב בניהו שמואלי שליט"א כתב בסידור שסידר לכוון בה אחרי שאומרים את המילה "חנוכה" שאז נשלם נח"ל, ואילו הרב עטייה שליט"א (עפ"י חמדת הימים) אומר לכוון בזה במילה "להדליק" למרות שעוד לא נשלם נח"ל, ורציתי לדעת מה דעתו של הרב שליט"א כי רציתי לעשות על פיו.

ב.בכוונה הפרטית של המילים "להדליר נר חוכה", האם לכוון כל דבר במרומו כשאומרים כל מילה או לאחר גמר הברכה לכוון על כל המילים?

ג. במעשה ההדלקה עצמו- האם להדליק לאחר הברכה הראשונה או כמו שכתב רבינו רשכבה"ג הרי"ח הטוב להדליק לאחר גמר הברכות , והאם מי שלא מכוון במטבע ברכה של הברכה השנייה יכול להדליק לאחר הברכה השנייה?

ד. בברכת שהחיינו - בכוונה של ו' "כוחו"ת" בג' "נו" שב"שהחיינו וקיימנו והגיענו" האם לכוון בהם לאחר המילה "והגיענו" או לכוון כל "נו" במקומו :שהחיינו-חח"ן וקימנו-בג"ה והגיענו-דת"י?

תודה רבה רבהלכבוד הרב ושיזכה הרב להמשיך ולהעמיד תלמידים בישיבתו ולהאציל מרוחו של מו"ר שליט"א.

חנוכה שמח

דניאל

תשובה

דניאל שלום,

א.יש לכוון אחר שאומרים "להדליק נר חנוכה".

ב.בכוונה הפרטית יש לכוון כל דבר במקומו.

ג.אם מדליק לפי הכוונות-ידליק אחר הברכה הראשונה.

אם מדליק ללא כוונות-ידליק אחר כל הברכות.

ד. כל "נו" יש לכוון במקומו.

בברכה וכל טוב

שמואל זעפרני