חמץ לאחר הפסח.- תיקון

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 24/04/03 03:21 כב בניסן התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב.

במכירת החמץ שלפני הפסח ההורים שלי מכרו חמץ גמור (בכמויות קטנות). האם אני יכולה לאכול ממנו לאחר פסח? האם יש על מי לסמוך להקל בענין זה כאשר זה קשור לכיבוד הורים? (לדוגמא- אמא מכינה אוכל לשבת מהחמץ הנ"ל וכדומה).

ההורים לא מוכנים לפסוק ממנהגם ולא למכור חמץ זה.

תודה.

תשובה

שלום וברכה,
אע"פ שאני מעדיף שלא ימכרו חמץ גמור, בכל זאת בדיעבד המכירה מועילה.
איסור חמץ שעבר עליו הפסח הוא קנס למי שלא נהג כדין, מכיוון שהוריך נהגו כדין ברור שמותר לאכול לאחר הפסח (ואני גם הייתי אוכל).
לגבי חנויות צריך לקנות רק ממקום שיש אישור שמכרו את החמץ. אם אין אישור זה אסור לקנות מהם או לאכול.
בברכה,
צבי קוסטינר