חלב ופת נוכרי

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 30/11/02 23:02 כה בכסלו התשסג

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום. אודה לך, אם תענה לי על מספר שאלות.

1.קראתי המון דעות שונות בנוגע לחלב עכו"ם ולאבקת חלב, ויש כאלה האוסרים בתוקף, והאחרים מותירים. אם כך, מה נכון לעשות?

2. רב מסויים טען, שאין בעיה בארץ, כי בארץ אין חלב עכו"ם. אך בארץ יש הרבה שוקולדים מתוצרת מקומית וגם מתוצרת חו"ל, שמופיע עליהם הכשר, אך יש בהם חלב נוכרי. אם כך, הסוגייה נשארת במקומה. האם מותר לאכול דברים אלו? והרי הרבנות התירה....

3. שאלה אחרונה היא לגבי פת נוכרי. יש אומרים, שאסור לאכול, גם אם יודעים, שנאפה ללא שומן חי, אלא במים או שמן זית/חמניות. מדוע? האם מאכל שנוכרי עשה, הופך לטמא?

בתודה מראש

תשובה

יש על כך תשובות רבות באתר ולכן...
1. נכון לעשות מה ששיך לרמה הרוחנית שלך כעת.
2. אין "חלב" נוכרי בארץ וכמו כן אין אבקת חלב נוכרי מ"חלב רזה" בארץ. אמנם ישנה אבקת חלב גוי מ"חלב שמן" (כ- 40% שומן) שמשתמשים בה כדי ליצור שוקולד.
3.פת עכו"ם מותרת במקום שאין פת ישראל - אבל היום שיש פת ישראל מצויה בכל ארצנו הקדושה - אין לאכול פת עכום (עייני שו"ע יו"ד סי' קיב').