חכמים

חדשות כיפה הרב אייל קרים 29/12/02 20:54 כד בטבת התשסג

שאלה

איך אני יודעת שכל מה שהחכמים וגדולים בתורה אומרים זה נכון? (כי לפעמים שכשאני קוראת את רש"י הפירושים שלו מדברים על מה שה' חושב אני יודעת שאומרים שהיתה לו נבואה אבל איך בכ"ז הוא יודע מה הקב"ה חושב?! רק משה ידע זאת!) אני מתכוונת לא להלכות שחכמים אומרים! אותם אני מבינה ואני יודעת שיש להם יותר ניסיון חיים ממני! ויותר גדולים בתורה ובהכל! אני מדברת על הפרושים שמפרשים על התורה...

מקווה שהבנת את שאלתי...

תשובה

שלום
לרש"י רמב"ן ועוד פרשנים ראשונים הייתה רוח הקודש(ולא נבואה). אין זאת אומרת שכל הפירושים שנכתבו על ידם נכתבו ברוח הקודש,ואדרבא,רובם לא. באופן כללי כל פירוש(גם שלך) אם אינו נוגד דעה אחת של חז"ל,מותר לו להשען על דעה אחרת של חז"ל. וכמובן שבפרשנות עסקינן מותר שיהיו פירושים רבים אף שאין אנו ידעים מה הנכון מבינם.

אייל קרים