חינוך בחברה מעורבת

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 21/04/03 17:20 יט בניסן התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום!

ברצוני לדעת מה ההלכה אומרת לגבי הפרדה בין המינים?

וכן ברצוני לדעת האם חינוך ילדים בחברה נפרדת לא גורם לילדים להסתקרן יותר וגורם לכך שהקשר בין שני המינים יהיה לא טבעי?

אשמח אם הרב יוכל להחזיר לי תשובה בהקדם האפשרי!

תשובה

ב"ה

רוב שלומות
שאלתך דורשת הרחבה רבה שאיננה אפשרית במסגרת זו.
במידה וההפרדה "עצבנית" ו"היסטרית" אזי יש חשש שהיא תגרום להעצמת והגדלת הדמיון על מה שקורה מעבר לגדר.
אך אם ההפרדה נעשית בצורה טבעית, לא בבהלה ולא בלחץ, אזי היא עשויה להתקבל באופן נורמלי.
השאלה תמיד היא מהי 'חברה נפרדת'?
במידה ו'החברה הנפרדת' נעשית במינון נכון, ולא כל מפגש מעורב מהווה מייד בעיה עצומה {מה שהרי לא ניתן למנוע בלאו הכי}, אזי ההפרדה המבוקרת עשויה להתקבל ללא אותה הסתקרנות לא בריאה {שקיימת כתהליך נורמלי ברוב המקרים, בגבולות מסוימים}}.
לדוגמא; מותר ללוות את בנות הסניף הביתה לאחר פעולה משותפת. אפשר לעשות זאת בטבעיות, וללא מדידת מרחקים שיוצרת רק מודעות מוגברת לעצם ההפרדה ולגורמים שלה. עלינו ללמד וללמוד גם איך חיים במצבים של חברה מעורבת בצניעות ובקדושה.
בברכה
רפי פוירשטין
בברכה
רפי פוירשטין