חזרה בתשובה בעניין צניעות

חדשות כיפה הרב אייל קרים 21/10/02 13:38 טו בחשון התשסג

שאלה

לכבוד ...

אגש ישר לעניין..מכירה שלי באחד מהימים שפכה נפשה בפני..וסיפרה לי כי מספר פעמים היא עשתה מעשה זוועתי -התיחדה עם גבר-שזה כולל נגיעה ומעבר לכך -הם עשו הכל -אך היא עדיין בתולה...

עלי לציין כי הייתה לי עמה שיחה ארוכה בנושא-היא כן מחפשת דרכי תשובה ..ניסתי לעזור לה ..אני מניח שזה כן השפיע עליה...אך איני יודע אם אמרתי את הדברים הנכונים ...

מספר שאלות..

מה עלי לומר לאדם כזה ??באיזו גישה יש לפנות אל העניין??אילו דברים עלי להבהיר לה??

עלי לציין כי עדיין בקשר טלפוני עם אותו אדם...

ומבחינתה::איך היא יכולה לתקן את אשר פגמה -מלבד חזרה בתשובה..אילו דברים יסיעו לה לטהר את הנפש שלה..?

האם מותר לי להמשיך בשיחות עמה על הנושא??

אם כן עד לאיזה רמה של שיחה מותר לי להגיע איתה??האם יש עלי מחויבות להמשיך לחזק אותה ??

אשמח לקבל עצה מלבד לענות על השאלות...

אני חייב לציין כי מלבד הדבר המזעזע הזה..היא דיי מקפידה וכן יש לה רצון להתקדם רוחנית ...

בברכת יום טוב מתנאל

תשובה

מתנאל
שלום רב

ראשית אומר לך שלא רק שמותר לך להמשיך בשיחות עמה על נושא זה, אלא חובה עליך להמשיך להדריכה ולחזקה, עד אשר תגיע לחוף מבטחים. מאחר והיא הביעה חרטה על מעשיה, עליך לחדד לה נקודה זו שהיא אינה צריכה להתייאש מן העבר, אלא לצפות אל עבר העתיד. אל לך להצדיק את מעשיה, אך בהחלט להבין אותה, על שנלכדה ברשת החטא, בעיקר בחטא חמור שעליו נאמר אין אפוטרופוס לעריות (כתובות יג ב), וכיוון שבחטא חמור עסקינן, יש להדריכה שמבחינה הלכתית עליה לנתק כל קשר עם אדם זה, או עם כל אדם שהקשר בינם אינו למטרת נישואין, כך גם תהא תשובתה שלימה. התיקון הגדול ביותר הוא להרבות צניעות, בבחינת תשובת המשקל. בנוסף לזה כתב הרמב"ם בהלכות תשובה "ומתרחק הרבה מן החטא שחטא בו".
נקודה חשובה נוספת שיש לחדד לה מאוד היא מעלתם של בעלי תשובה, שתשובתם מקרבתם אל השכינה, כמו שכתב הרמב"ם (פ"ז מהלכות תשובה ה"ז), אמש היה זה מובדל מה' אלוקי ישראל שנאמר עוונותיכם היו מבדילים ביניכם לבין אלוהיכם... והיום הוא מדובק בשכינה שנאמר ואתם הדבקים בה' אלוהיכם. אם תלך בדרך זו, מובטח לה שתהא בעלת תשובה גמורה ותמצא חן בעיני ה'.

בברכה
אייל קרים