חוסר הבנה

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 09/10/05 01:09 ו בתשרי התשסו

שאלה

שלום.....

טוב ראשית-אני ממש שמחה שאפשר לשאול כאן שאלות.

ואני מאחלת גמר חתימה טובה לך ולכל עם ישראל.

טוב השאלה שלי היא כזאת...

כשאדם חוזר בתשובה אז הוא בעצם מתקן את מעשיו..ואם יש המון מעשים שצריך לתקן ומתמקדים בדבר אחד מסויים (בתור התחלה) אז עדיין ישנם דברים שאני מבחינתי לא עושה אותם כמו שצריך ואני חוטאת בהם ואז אני מרגישה שאני עושה צחוק מכל החזרה בתשובה הזו..

אז איך אפשר לחזור בתשובה ,לעשות את זה בהדרגה ולהמשיך הלאה למרות שישנן נפילות?...

אנא ענה לי על שאלה זו בהקדם..בבקשה :)

תשובה

הקדוש ברוך הוא ברא אותנו,והוא יודע יותר טוב מכל אחד אחר את הקשיים שלנו, כמו שכתוב: "כי הוא ידע יצרנו, זכור כי עפר אנחנו".
לכן, עצם הרצון וההשתדלות שלנו לעשות תשובה ולשפר את מעשינו זה מה שחשוב בעיניו באמת. ואפילו אם בתחומים רבים אנחנו ממשיכים חלילה להיכשל, כל עוד רצוננו כנה ואנחנו מנסים באמת להשתפר, אין ספק שהשם לא כועס עלינו ואדרבא, מחבב אותנו ומעריך כל צעד שלנו לקראת הקדושה.

להרחבת הנושא אני מציע לך להיכנס לאתר שלנו www.levhadvarim.comולהאזין שם לדיסק בשם "תשובה מאהבה" (אפשר גם להזמין טלפונית ב 02-5667567

גמר חתימה טובה,
ארז