חגיגת בר מצוה ביום הזכרון

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 20/04/03 16:58 יח בניסן התשסג

שאלה

בננו נולד בד' אייר ובשנה בה נולד חל ביום זה יום העצמאות.

השנה הוא מגיע למצוות ביום הזכרון. כידוע יש לעשות סעודת מצוה ביום ההגעה למצוות, אך זה נראה לנו לא מתאים לחגוג ביום זה.

כמו כן אנו מתלבטים לגבי המועד הרצוי למסיבת בר המצוה, בהנחה שיום העצמאות אינו מתאים לכך שכן "אין מערבין שמחה בשמחה" ובהתחשב שהמדובר בימי ספירת העומר מהו המועד המומלץ למסיבה זו.

תודה מראש על התשובה.

תשובה

ישראל שלום,
טוב לעשות סעודה של מצווה ביום בר המצווה,ובמקרה שיום בר המצווה יוצא ביום הזכרון,יש לעשות סעודת מצווה מצומצמת.וסעודה מורחבת יותר אפשר לעשות בל"ג בעומר.

בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני