חברה מעורבת

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 21/04/03 17:02 יט בניסן התשסג

שאלה

הרב שלום!

ברצוני לדעת מה ההלכה אומרת בעניין חינוך הילדים- האם צריך הפרדה או לא?

ברצוני לדעת כיצד ניתן לחנך ילדים בחברה נפרדת כאשר הם נורא סקרנים ומעוניינם להכיר את המין השני? האם זה לא הופך את היחסים בין בנים לבנות לפחות טבעיים?

אשמח אם הרב יוכל להחזיר תשובה בהקדם האפשרי.

תשובה

ב"ה

רוב שלומות.
על חינוך הילדים להיות מופרד מגיל צעיר.
אין כאן פגיעה בטבעיות כיון שהבנים והבנות נפגשים עם בני המין השיני בביתם {אחים ואחיות, חברים וחברות שלהם, בני דודים ובנות דודים}. אין היהדות מטיפה ומכוונת לחיים של בני מין אחד באי מנותק. אנו חיים בפועל בחברה מעורבת {במדרכה, בחנות, בעבודה, בבית, }. יחד עם זאת אין לשלול את שכתבת שהיהדות מחנכת את האדם להגביל ולווסת את הטבע בהתאם למערכת הערכים האלוקית. אך הטבע איננו נמחק ונשלל, אלא מוגבל ומוכנס למסגרת חיים נאותה.
בברכה רפי פוירשטין