זמני הדלקת נרות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/10/02 10:00 ח בחשון התשסג

שאלה

מדוע זמני הדלקת הנרות עבור חיפה המתפרסמים בעלונים השונים בעתון הצופה ובדפי רבנות חיפה שונים זה מזה?

תשובה

בס"ד

על פי הנהוג בחיפה - הזמן הנכון הוא חצי שעה לפני השקיעה. כל זה בגלל שיש בחיפה מקומות גבוהים ונמוכים.

בירושלים נוהגים ארבעים דקות. בתל אביב עשרים. בצפת שלושים.

הסיבה לטעות יכולה להיות בגלל שמשתמשים בלוחות שבהם השקיעה היא על פי תל אביב או ירושלים והזמן הוא כפי הנהוג במקום וזו דרך לא נכונה.

בכל מקרה אני מציע ללכת אחרי רבנות חיפה - שהם המוסמכים. כמו כן כתוב מכתב לעיתון והודע להם שהרבנות קבעה זמנים אחרים.

שבת שלום