זמן תפילה לבנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/12/02 21:20 יג בטבת התשסג

שאלה

מתי עובר הזמן של קריאת שמע?

האם אפשר להתפלל גם אחרי שעובר הזמן או שהמשמעות של זה יהיה כמו להתפלל מנחה בבוקר? אם אפשר- עד מתי והאם יש הבדל בין בנים לבנות?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

א.
מצוה מן המובחר להתחיל לקרוא קריאת שמע כמה דקות קודם הנץ החמה, בכדי שיסיים קריאת שמע וברכותיה עם הנץ החמה, ויתחיל תפילת העמידה מיד בהנץ החמה כ"ותיקין". ומי שיוכל לעשות זאת - שכרו גדול )בא"ח וארא ג(.

ב.
אם לא קרא קריאת שמע קודם הנץ, יש לו לקרותה כמה שיותר מוקדם, ואם עברו שלש שעות זמניות מעלות השחר -קוראה כרגיל כל שעה רביעית, אבל אין לו שכר כקורא קריאת שמע בזמנה. ואם עברו ארבע שעות זמניות מעלות השחר - קוראה בלא ברכותיה כל היום )בא"ח שם ה(.

ג.
נשים פטורות מק"ש כיוון שזו מצוה שהזמן גרמא, אך חייבות בקבלת מלכות שמים. ולכן חייבות לקרוא לפחות לקרוא את הפסוק ראשון. וטוב ללמדן גם כן פסוק "ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד" )עוי"ח וארא ה(. וכיום שברוך השם כמעט כל הנשים יודעות לקרוא - טוב שתקראנה כל קריאת שמע וברכותיה.

אי אפשר להתפלל שחרית אחרי הזמן - ואם מישהו היה אנוס - יתפלל מנחה פעמים לתשלומין.

בנות לא מחויבות לזמן מסוים כי הן לא חייבות במצוות שהזמן גרמן. לכן יתפללו לפחות תפילה שמונה עשרה אחת ביום.

שתתקבל תפילתכן ברצון

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=18645