זיווג משמים

חדשות כיפה הרב אייל קרים 28/12/02 22:50 כג בטבת התשסג

שאלה

שלום

מה זה זיווג משמים ומה זה זיווג שני?

תשובה

שלום

א. זיווג מן השמיים הוא זיווג ראשון,שנגזר על האדם 40 יום קודם יצירתו, ועל זה נאמר, ש-40 יום קודם יצירת הוולד, בת-קול יוצאת ואומרת בת פלוני לפלוני,וזהו הזיווג הנקבע ע"י המזל.
זיווג שני הוא זיווג הנקבע לאדם ע"פ מעשיו. כלומר, אם אדם פלוני הרשיע, הוא יקבל אשה רשעה, שהרי "לא ינוח שבט הרשע על גורל הצדיקים". ועל זיווג זה נאמר שקשה לזווגן כקריעת ים-סוף.
ב. יש מפרשים שזיווג שני הוא כאשר שני בני הזוג נישאים בשנית, כגון אלמן ואלמנה. אבל אם אחד מהם לא נישא קודם, הרי זה זיווג ראשון.
ג. בשם הארי"זל מוסבר, שזיווג ראשון הוא בגלגול הראשון, וזיווג שני הוא בגלגול השני.
אבל הפירוש הראשון הוא הפירוש היותר נפוץ.

שלום

אייל קרים