זה מפחיד אות!

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 18/03/03 17:20 יד באדר ב'

שאלה

בס"ד

יש לי בעיה, כשאני קוראת קריאת שמע אני מפחדת וכל שכן אחרי זה.

ובכלל אני טיפוס כזה שפוחד מדברים כמעין אלו.

מה דעתך?

אנא ענני בהקדם האפשרי.

תשובה

ב"ה

רוב שלומות

שאלתך קצרה ולקונית, לא ברור לי מהם טיב פחדיך.
יחד עם זאת את מציינת שקריאת שמע מגבירה את פחדייך.
האם זה נובע מכך, שכשמתפללים מגבירים את התחושה שיש על מה להתפלל, ומחשבה זאת המתוה אולי בתכנים מסויימים מגבירה את פחדיך?
במידה וכך הוא הדבר; עלייך לחשוב על התפילה כמתקנת, כפועלת. כשאת קוראת קריאת שמע חשבי שעשית את מה שהיית צריכה לעשדות, שמילאת את חובתך, ושפעלת את מה שחז"ל הורו לנו לעשות על מנת להתמווד עם גורמי הפחד.
רבי משולם מז'בריז' לימד, שכשאדם חש פחד, אין זאת אלא שמהשמים רוצים לכוונו לתפילה ולדבקות גדולים יותר. ועל כן הפכי את האנרגיות הללו לכוח מניע ומדרבן לתפילה בכוונה גדולה הרבה יותר.
ולכשסיימת, חושי שאת מאמינה לחכמינו שהעניקו לנו ערוץ זה של תיקון.

בברכה נאמנה לשלווה וביטחון
רפי פוירשטין