ופעה של נוער ארגנטיני

חדשות כיפה הרב שי פירון 19/01/03 14:56 טז בשבט התשסג

שאלה

בפסח הקרוב, קבוצה של נערים ארגנטינאים באים לארץ בכדי להופיע בהופעת שירה בספרדית. הייתי רוצה התייחסות של רב לדעת אם ללכת להופעה זו, או לא? האם זה לרוח ההלכה או לא?

תשובה

ב"ה

שלומות,

אף שאין דרכי להשיב בחריפות, הפעם אני נאלץ הבהיר את תשובתי באופן נחרץ וברור:
אין ללכת להופעה זו בשום פנים ואופן
התרבות הקלוקלת הארגנטינאית משחיתה את המושגים של בני נוער רבים ועוסקת שעות רבות בהרעלת האוירה והתייחסות של רבים מאתנו למציאות. עלינו להמנע מתת לגטימציה כזו או אחרת לדפוסי החיים שלהם
כל כמה שנרחיק אותם מחיינו, כל כמה שנבהיר שכל ההתייחסות הזו זרה לנו ולא מקובלתעלינו ייטב לנו והנזק יקטן.

,שומר נפשו ירחק מהם"!

ביקר,

שי